Mart 06, 2012

Pink Martini

Müzikleriyle bir güzel kendimden geçip websitelerine bakayım dedim, ne göreyim? Web siteleri de ayrı güzel. Buyrunuz bakınız sonra Pink Martini'yi övmeye devam edeceğim:  http://pinkmartini.com/home/ 

Pink Martini öyle bir grup ki, bir iş yaparken bir yandan da o çalsın diyemezsiniz. Pink Martini dinlemek için çalınır, duymak için değil. Kulağı meşgul edecek bir müzik arıyorsanız lütfen bu gruba bu kadar hafif bir görev vermeyin. Ruhun gıdası olan müziği yapar Pink Martini. Ispanak gibi bir gıda ama öyle çerez değil. 

Birçok dilde şarkı söylemeleri bana Oi Va Voi grubunu hatırlatır ama Pink Martini daha şeker gibi bir gruptur ve bu sayede dünyayı birleştirdiklerini hissedip daha da severim kendilerini. Ayırmaya doyamadığımız dünyamızı müzikleriyle bir araya getirirler. Tatlı tatlı yapar müziğini, ruhunuzu, modunuzu yükseltir dinledikçe. Keyiflendirici ve huzur vericidir. Mutsuz aşk şarkıları var mı bilemiyorum ama varsa onlar bile umutsuz değildir. Hep enerji verir bana. 


Büüüssürü müzisyenden oluşan bir gruptur ayrıca. Kocaman bir orkestra sayılabilirler belki. Websitelerinden gördüğümce ilk albümleri 1997'de çıkmış. Toplam 8 tane albümleri var. Sıraya dizip dinlemek isteseniz, yerinizden kalkmadan, sıkılmadan dinleyebilirsiniz hepsini.

2 yorum:

cerenim.com dedi ki...

sana tamamen katiliyorum...nefis bir grup.iyi ki paylastin bu gece evde dinleyecegim...

gizemtas dedi ki...

müzik dinleyebildiğim her an dinledim ben de bugün. çok güzel, çok.